Registrering på TUHH

Igår var en av dagarna då man kunde registrera sig på skolan, och vi chalmerister hade som tidigare nämnts bestämt oss för att gå denna dag. Jag gick upp till Schüttstraße (det närliggande studentboendet) för att möta upp Lai Jee, därifrån letade vi oss fram till skolområdet, det tog kanske en kvart att gå, så det är riktigt nära!

När vi orienterat oss rätt kom vi in i en korridor full av utbytesstudenter, och efter en stund kom även Thomas och Christofer, de två andra Chalmersstudenterna. Övriga tre gick I allihop, så de kände redan till varandra, medan alla var nya för mig, men de var trevliga! Efter en stund kom en av de som höll i registreringen ut och sa’ att vi kunde gå till det närliggande Cafét och sätta oss att vänta istället, så skulle hon komma att hämta oss där när nuvarande studenter var klara. Det verkade förstås mycket trevligare att dricka kaffe i en skön soffa eller fåtölj än att stå/sitta i en skolkorridor!

Det blev också ett bra tillfälle att börja lära känna de andra tre, och det var väl i princip vi som blev kvar efter första hämtningen från cafét. Själva registreringen var inte så krånglig, man fyllde i några papper, fick ett inbetalningskort för terminsavgiften, ett antagningsbevis, en kollektivtrafiksbiljett för oktober samt några övriga informationspapper.

När vi var klara med inskrivningen gick vi ner till en skolrestaurang och åt, det var riktigt billigt, en stor tallrik med pasta och någon sås med oliver och tomater bl.a. gick på ca 2€ och ett stort glas apelsinjos till det blev ca 1€ extra. Kan tänka mig att det inte blir jättemycket hemlagad mat till skoldagarna det kommande året! Efteråt gick alla hem till sig för att lägga av sig alla papper.

På kvällen anordnades det en lära-känna-kväll, jag tänkte mig nog att det skulle vara lite som phaddermiddagen på Chalmers fast utan mat, så var det inte riktigt. När vi kom dit fem minuter efter utsatt tid satt ett stort gäng inne i ett uppehållsrum och gick igenom hur man skulle fylla i blanketten för att bli registrerad som invånare i Hamburg, så det var lite ”Jaha”.. Efter det verkade det bli bättre, det blev det också. Alla fick ett A4, överst på det skulle man skriva sitt namn och det land man kom ifrån och under skulle man skriva tre påståenden om sig själv, varav ett skulle vara falskt och två sanna. När det var klart tejpade man fast pappret på ryggen.

Leken gick sedan ut på att man gick runt och hälsade på andra studenter och gissade på deras påståenden genom att skriva ett ”F” eller ”T” efter varje. Det var rätt kul, och en bra början på en lära-känna-kväll, problemet var bara att det var det enda vi gjorde. När vi hade gått runt och gjort det här i kanske en halvtimme så fick vi lite mer information om barbecuekvällen som ska vara på lördag och sedan var det slut.

Thomas skulle gå hem, för han bodde rätt nära Triftstraße (studentboendet som aktiviteten var på), men det regnade, så jag, Lai Jee och två mexikaner som hon bodde med tog bussen tillbaka. Mexikanerna hade varit här i två månader redan och läst tyska, så idag skulle de ut på en Europatripp och vara iväg under de två veckor som vi övriga ska läsa tyska innan terminsstart. Först skulle de flyga till Paris och sedan bland annat London och Dublin, det lär bli ett roligt äventyr! Får väl se vad de säger när de kommer tillbaka.

När bussen var framme konstaterade vi att vi var hungriga, de två mexikanerna (har tyvärr glömt vad de hette) hade mat hemma som de skulle äta, så jag och Lai Jee gick till en Dönerrestaurang för att äta kebab, riktigt gott! Det kändes som att det var finare kött än vad man brukar få i Sverige, och det var inte alls lika flötigt. Visst kan man vilja ha det där flötiga ibland när man tränat och är riktigt hungrig och så, men som en vanlig kvällsmat kändes det här betydligt nyttigare! Dessutom hade de vitkål i salladsblandningen i rullen, riktigt gött! Vi avslutade kvällen med ett besök på Lidl för att handla förnödenheter innan var och en gick hem till sig.

På kvällen pratade jag lite med Fatih, min rumskompis, han tyckte att vi skulle skriva ihop en lista över saker vi behöver till det gemensamma hushållet och sedan åka/gå och köpa det tillsammans. Det lät som en bra idé tyckte jag, så det ska vi göra någon dag snart!

Tyvärr blev det inga bilder igår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s