Wieder auf Ikea

Efter upptäckten att pressbryggaren jag köpte på Ikea i förrgår saknade en ganska stor glasbit, som inte låg i kassen heller, insåg jag att det var lika bra att åka tillbaka och byta. Det var inga konstigheter, jag lämnade in bryggaren i bytesdisken och fick ett presentkort med priset för den laddat på. Eftersom det var lunchtid när jag var där passade jag på att besöka restaurangen, där blev det en tysk klassiker i form av Schnitzel, den var väldigt god och kostade med svenska mått ”nästan ingenting”.

När jag kommit tillbaka hem och packat upp allt, den här gången var bryggaren hel, hörde jag av mig till de andra chalmeristerna för att se vad de hade för sig. De var igång med att laga mat tillsammans i Christofers lägenhet på Schüttstraße, så jag gick över dit och var med. Det blev pasta bolognese, som blev riktigt bra. Vi satt kvar till sent och tjötade, under kvällen bjöd även Lai Jee på en chokladkaka som hennes systerson, som bor i Hamburg, hade bakat åt henne. Det var en fantastisk skapelse med ett chokladtäcke som det var fäst massa godisar på! Tyvärr tog jag ingen bild på den.

Under kvällen kom vi fram till att vi skulle åka tillbaka till Ikea dagen efter, så att de också kunde inhandla förnödenheter. Hela kvällen var en trevlig tillställning, och det känns bra att lära känna några som man kan prata svenska med här nere!

När jag kom hem sedan satte jag mig att göra ett tyskaprov som skulle vara gjort senast kl 12 idag, tänkte att det var lika bra att få det gjort före jag lade mig så att jag inte råkade sova över det eller, troligare, glömma det. Det var ett rätt långt test, men det gick bra trots den sena timmen och tröttheten som smög sig på. Nu är det dock sovdags!

Ikeas fläskschnitzel, riktigt god!

Ikeas fläskschnitzel, riktigt god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s