Ikea och utekväll

Hej å hå, igår var det som sagt dags för ett tredje Ikeabesök den här veckan, men Ikea kan man väl aldrig få för mycket av? Det första vi gjorde när vi kom dit var att gå till restaurangen, då det var hög tid för lunch, idag testade jag köttbullarna, vilka var betydligt godare än i Sverige, bra jobbat Dafgårds! Christofer och Lai Jee tog också köttbullarna, emedan Thomas tog Rumpsteaken, alla verkade nöjda i vilket fall.

Sedan gick vi igenom övervåningen, och testade hur sängarna var för middagssömn. Skämt åsido, men vi provlåg några sängar åtminstone innan vi fortsatte till nedervåningen för att hitta allt vi behövde. Även denna gång lyckades jag hitta några behövligheter, det är väl nackdelen med att vara på Ikea för mycket, att man nästan börjar tro att man behöver saker som man inte behöver egentligen.

När vi var åter i Harburg stallde vi av våra saker och samlades sedan i Christofers lägenhet igen. Där berättade hans spanska lägenhetskompis om att det skulle vara en fest på kvällen, där alla skulle ta med och laga någon typ av mat som var typisk för deras hemland, och att efter det skulle det vara en fest. Det kände vi ju oss rätt dåligt förberedda för, så vi sa’ att vi skulle komma till festen efter. Hade vi vetat det innan hade ju ”Swedenshopen” på Ikea varit mycket fördelaktig. Senare fick vi veta att de två svenskar som hade varit där båda hade tagit med sig knäckebröd och sill, smart och enkelt! Finnen hade tagit med sig två flaskor finsk sprit, det kändes också ganska stereotypt, men han hade inte hunnit hitta någon finsk mat annars tydligen.

I vilket fall, Christofer hade börjat känna sig dålig, så han stannade hemma för att vara fit-for-fight till barbecuen idag. Så vi andra tre åkte in till centrala Hamburg och började strosa runt där. Vi började med att gå runt i affärer och kolla var man kunde hitta olika kläder och så bland annat. När klockan blev åtta och affärerna stängde började vi leta efter någonstans att äta, det slutade med att vi tog S-Bahn vidare till Sternschanze, ett ”hipsterområde” som skulle vara trevligt. Den restaurangen/puben vi hamnade på var nog inte så hipsteraktig i och för sig, men trevlig var den, och både öl och mat var billigt.

När vi ätit klart gick vi runt i Sternschanze lite, och det verkade vara ganska ålderssegregerat, det vill säga att ungdomar höll sig till vissa ställen och äldre till andra, den puben/restaurangen som vi hade varit på var nog för äldre egentligen.

När vi kände oss nöjda där tog vi S-Bahn bort till det studentboendet som festen skulle vara på. När vi kom dit satt det massa människor i en ring utanför och pratade, jag hittade en spanjor som jag pratat med några dagar tidigare, och han visade oss in till festen, som var på studentpuben där, nere i källaren. Det var ett ganska spännande ställe, ett förrum med ett bordsfotbollsspel och sedan en pub/danslokal. Det var väldigt fullt och väldigt varmt, uppenbarligen fick man röka inomhus också, vilket känns rätt ofräscht när man är van vid att ha betydligt trevligare luft inomhus.

Vi gick runt och pratade med folk och drack öl, en 33cl-flaska kostade 1€ och 50cl kostade 1.50€, så det var precis som i Sverige att studentpubarna är en bra bit billigare än de vanliga. Till slut kom vi ut på dansgolvet också och körde klassisk disco-ring-dans med några sydamerikaner. På det hela taget blev det en väldigt bra kväll, men alla kläder luktar förstås rök idag.

Inne på Hamburgs centralstation, tycker den är rätt fin med det klassiska välvda taket.

Inne på Hamburgs centralstation, tycker den är rätt fin med det klassiska välvda taket.

Idag blev det saffransglögg, krokar, dokumentsamlare, saxar, en osthyvel och några fler galgar.

Idag blev det saffransglögg, krokar, dokumentsamlare, saxar, en osthyvel och några fler galgar.

Thomas äter förrätt på restaurangen.

Thomas äter förrätt på restaurangen.

Lai Jee äter förrätt på restaurangen.

Lai Jee äter förrätt på restaurangen.

En hamburgare i hamburg, ett måste förstås!

En hamburgare i hamburg, ett måste förstås!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s