Barbecue och utekväll

Igår eftermiddag var barbecuekvällen som haussats upp rätt mycket av mentorerna, den var helt okej. Det började med att vi samlades utanför Schüttstraße kl 16 för att gemensamt avgå till Harburgs stadspark där vi skulle grilla vid sjön. Efter en stund samlar mentorerna ihop oss och säger att ”Vi har bara köpt mat för femtio personer och nu blev vi ca 100, så om ni är hungriga kan ni gå att köpa mat i supermarketen därborta”. Jaha, jaja. Vi gick iväg dit och köpte på oss lite extra att äta i vilket fall, men det kändes lite konstigt när man jämför med mottagningen på Chalmers där det alltid finns mer mat än vad som behövs, så att ingen behöver gå hungrig.

När vi fyra chalmerister återkom var det ingen kvar, uppenbarligen var vi för långsamma på att handla. Vi hittade i vilket fall till stadsparken med hjälp av Google Maps, väl där var ju frågan vilket håll vi skulle gå åt, så jag skickade ett meddelande till min lägenhetskompis och fick ett svar i stil med ”vi följde vägen och kom nå’nstans, var är ni?”. Vi såg två större folksamlingen i vilket fall och gissade rätt på vilken det var.

Väl där pratade vi med lite olika folk, och se’n ordnades det lite lekar innan grillarna kom igång. Under kvällen träffade vi på en fransk kille som hette Louis, hans mamma var från Storbritannien, så han var väldigt bra på engelska. Han hade kommit precis samma dag, så vi frågade om han ville med ut på sta’n se’n, det ville han. När vi närmade oss hemma så gick jag upp till mig och bytte om till lite varmare kläder och anslöt mig sedan till de andra på Schüttstraße. Då hade Louis kompis Caroline, som gick i samma klass som honom i Lille, i Frankrike precis anlänt till Hamburg, så hon följde också med ut.

Vi gick till en restaurang först så att Caroline skulle få något att äta, fast hon åt inte så mycket av sina nachos med salsadipp, man kanske inte äter så mycket i Frankrike som i Sverige i och med att de inte behöver som mycket energi som vi för uppvärmning av sin egen kropp.

Vi gick till ett till uteställe i Sternschanze (där restaurangen låg) innan vi åkte vidare till Reeperbahn för att kolla in festivalen som var där denna helgen. Det var rätt fullt med folk där, men vi lyckades komma in på nå’t dansställe i varje fall innan vi åkte tillbaka vid tvåtiden.

Några bilder blev det i varje fall:

Thomas och Christofer på restaurangen.

Thomas och Christofer på restaurangen.

Louis och Caroline på restaurangen.

Louis och Caroline på restaurangen.

Thomas och Christofer på baren i Sternschanze.

Thomas och Christofer på baren i Sternschanze.

Lai Jee, Caroline och Louis på baren i Sternschanze.

Lai Jee, Caroline och Louis på baren i Sternschanze.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s