Bunkerparty

Precis som förutspått så drog vi oss in till sta’n igårkväll för att fira lite, det var vi chalmerister plus Mikael, från Finland. Vi började med att åka till Sternschanze för att äta lite och gå på några olika krogar där. Vid elvatiden började vi kolla på att ta oss till ett stort disko som skulle vara i en gammal luftvärnsbunker från andra världskriget. Många av utbytesstudenterna skulle dit, så vi tänkte att det var en bra idé helt enkelt.

Vi kom väl dit vid 23.40 och det öppnade vid midnatt, det var inte så farlig kö då, men bara en liten stund senare hade den fått någon slags exponentiell tillväxtfart (det kanske den hade från början också, bara att värdena var små). Det hela verkade väldigt häftigt när man stod därutanför då det var en helt enorm byggnad med säkert 10-15 våningar och en landarea på säkert 1000m². Åtminstone jag trodde att hela byggnaden skulle vara festlokal, så jag tänkte mig något i stil med Q-dorf i Berlin. Riktigt så var det inte.

När vi väl kommit in stod det en skylt att man skulle till fjärde våningen, så vi klev in i en hiss och åkte upp dit. Där kunde man gå in på ett stort dansgolv som hade scen, ett par garderober och ett par barer. Vi hängde in våra kläder och började utforska. Utöver det som tidigare nämnts fanns det toaletter och ett stort rökrum. Vi gick ut ur danslokalen och gick upp till nästa våning, där fanns ett dansgolv till och ett par barer, samt en trappa upp till något som hette ”Terrace Hill”, vilket var en stor balkong på sjätte våningen. Hade det varit ljust ute hade det antagligen varit en riktigt bra utsikt därifrån!

När vi gick ut därifrån såg vi att det fanns en dörr till en korridor som inte såg ut att ha något med festen att göra, men dörren var öppen. Dock kom det en vakt och förklarade att det var de två dansgolven på fjärde och femte våningen som var allt. Alltså verkade större delen av byggnaden vara kontorslokaler, vilket var något av en besvikelse efter mina förväntningar. Skulle man se det utifrån ett mer förväntanslöst perspektiv så hade det nog varit rätt bra ändå, schyssta lokaler och häftigt med balkongen. Dock körde de bara extremt enformig elektronisk musik ur högtalarna, så fantastiskt hade det inte varit i vilket fall!

Jag tror att det hela höll på fram till 12 idag middag, men någon gång får man ju ge sig, och vi var rätt nöjda efter ett par timmar, så vi var hemma strax efter tre.

Tyvärr blev det inga bilder i och med att det var rätt mörkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s