Veckoslut med sevärdheter

Nu har det inte blivit något inlägg på ett tag, vilket helt enkelt beror på att det har hänt en hel del det sista! Till att börja med var det åter tysklektion i fredags, inte så mycket att säga om det, språket kommer tillbaka mer och mer hela tiden.

På eftermiddagen åkte jag med några klasskompisar in till sta’n och tog en promenad, en av dem hade inte varit inne i centrum innan, så vi försökte visa lite sevärdheter.

På kvällen åkte jag, Christofer och Thomas in till sta’n och hittade en Oktoberfestpub, vilken var väldigt trevlig. Vi fortsatte vidare lite efter det men åkte hem i ganska rimlig tid i och med att det skulle vara en stadsrundtur på lördag förmiddag.

Stadsrundturen leddes av en riktig guide och var riktigt bra faktiskt, vi fick se en del av staden och lära oss historia om den. Till exempel bodde det på 1800-talet ca 200 000 personer i centrala Hamburg, idag är det ca 20 000, p.g.a. att när man återuppbyggde staden efter andra världskriget så byggde man i princip bara affärslokaler inne i centrum.

Rundturen slutade vid Landungsbrücken, där det finns många fiskrestauranger, varför det blev fisk till lunch! Mycket gott :)!

Jag och Thomas hade lite filmkväll med Smala Sussie och popcorn till att börja med, den slutar ganska märkligt egentligen. Det vore synd att säga för mycket om någon som läser inte sett den, men fundera lite över det om ni ser den..

Efteråt begav vi oss för att träffa Christofer och några av hans klasskompisar som han haft en middag med. Vi var där ett tag innan vi begav oss till kvällens studentpub. Ölen tog slut ganska snart, så då följde jag med finnarna och ett par spanjorer till Reeperbahn för att gå på någon pub där. Några av dem ville stanna hela natten för att gå på fiskmarknaden när den öppnade morgonen efter, jag kände mig för gammal för det, så jag och Mikael, den ena finnen, åkte hemåt efter nå’n timme.

På söndagen tog jag mig en löprunda i stadsparken igen, det är inte lika kul att springa själv, men det kändes uppfriskande efter två utekvällar på raken. Sedan åkte jag, Christofer, Thomas och en fransk tjej som bor i samma lägenhet som Christofer (minns ej vad hon heter) in till HafenCity för att se när Queen Mary 2, världens enda transatlantiska linjefartyg (i linjetrafik), lämnade Hamburg. Det var rätt häftigt, QM2 var drygt 100 meter längre än Stena Germanica som jag kom till Kiel med och förstås både längre och högre. Tydligen skulle den till SouthHampton, dess hemmahamn, först och vara där en dag för att sedan åka till New York, vilket skulle ta 6-7 dagar.

Efteråt skulle Christofer och franskan på lägenhetsmöte för att sätta upp städschema och sådant, så jag och Thomas mös till det med en sillmiddag, med potatis, senapssill, matjessill, löksill, vitlökssill, gräddfil, purjolök och sprite. Det var gött, och det kändes även som om sommaren förlängdes en vecka till ;)!

Här kommer lite bilder från begivenheterna:

Thomas och Christofer på Oktoberfestpuben

Thomas och Christofer på Oktoberfestpuben

Pubens egna Oktoberfestöl, den var riktigt god!

Pubens egna Oktoberfestöl, den var riktigt god!

En havsgudinna som vaktar Hamburg och står staty på stadshusets innergård.

En havsgudinna som vaktar Hamburg och står staty på stadshusets innergård.

Nere i älvtunneln, en halvkilometer lång tunnel under Elbe. Under vardagarna är den fortfarande öppen för biltrafik, men det är inte direkt det effektivaste sättet att ta sig förbi älven med bil idag.

Nere i älvtunneln, en halvkilometer lång tunnel under Elbe. Under vardagarna är den fortfarande öppen för biltrafik, men det är inte direkt det effektivaste sättet att ta sig förbi älven med bil idag.

Behövde göra ett panorama för att få med hela det 345 m långa fartyget, därav "fiskögeeffekten".

Behövde göra ett panorama för att få med hela det 345 m långa fartyget, därav ”fiskögeeffekten”.

2 tankar på “Veckoslut med sevärdheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s