Lugn helg och äventyrsfylld måndag

Den gångna helgen har det inte hänt mycket alls, min lägenhetskompis Fatih har haft sin flickvän på besök, och de bjöd på middag på fredag kväll, det var ris och en ärt- och köttgryta, med yoghurt, det var spännande och gott :)! På lördagskvällen bjöd jag dem på sill och potatis, samt knäckebröd med ost. Jag hade lyckats samla på mig fyra sorters sill tack vare några Ikea-besök de gångna veckorna och jag lyckades till och med hitta färsk gräslök i en lite finare mataffär här :)! Det var uppskattat i varje fall!

Såhär såg sillbordet ut!

Såhär såg sillbordet ut!

På lördag eftermiddag skajpade jag med familjen, samt mormor och Henry som var på besök för att fira mammas födelsedag, det var kul att se alla samlade och få prata med alla!

Annars hände det inte så mycket mer under helgen, det blev ett styrkepass på Sportspaß och lite skolarbete bara.

Men som ordspråket säger var nog helgen lugnet före stormen, ganska bokstavligt faktiskt! På måndagen åkte jag nämligen med Mikael till Ikea, då han behövde lite högkvalitativ inredning till sitt boende.

Kanske skulle vi ha börjat ana onåd när det tog sisådär 20 minuter längre än vanligt att ta sig ut till Ikea (det ska ta ca 40 minuter), men vi gick dit och åt köttbullar och letade upp allt han behövde.

Man får åtminstone rejäla portioner när man äter köttbullar på tyska Ikea!

Man får åtminstone rejäla portioner när man äter köttbullar på tyska Ikea!

När vi var klara började själva äventyret kan man säga. Vi gick igenom blåsten till S-Bahnstationen för att se ett tåg med en text om att man inte skulle stiga på. Vi gick ner för att se vad som hände i vilket fall, och frågade en man som precis pratat med lokföraren om vad som stod på. Det var tydligen kaos inne på centralstationen och han visste inte om eller när han skulle få köra. Vi gick upp till vägen för att se om någon av busslinjerna kunde ta oss mot centrum eller hemåt, det visade sig att en busslinje gick till en U-Bahnstation en bit bort. Vi hade nog precis missat en buss på den linjen, för nästa gick 20 minuter senare. Den fick vi inte komma med, för att några trängde sig före oss också blev bussen full! Vi bestämde oss då för att gå tillbaka ner till Ikea för att hoppa på nästa buss där, det var ett klokt beslut, då vi lätt fick sittplatser där och bussen blev lika fylld som den förra vid hållplatsen efter.

När vi så anlänt till U-Bahnstationen i Billstedt såg vi att tågen där åtminstone gick, så vi tog nästa tåg in mot centrum. På centralstationen var det helt överfullt av människor som inte kunde ta sig dit de ville, så vi bestämde oss för att gå till ett närliggande McDonalds för att göra lite efterforskningar med hjälp av Mikaels bärbara dator. Sagt och gjort, HVV:s hemsida låg nere (HVV är motsvarande Västtrafik här, kan man säga), men med hjälp av lite nyhetssidor kunde vi se att S-Bahn endast kördes i stadstunneln och att det blåst ner träd lite här och var på spåren. Vi fick hjälp via Facebook av en annan utbytesstudent, vid namn Vesco, som bott i Hamburg ett år redan och har allmänt bra koll på transportmedlen här. Han berättade att det fanns en busslinje som gick från Berliner Tor till Harburg Rathaus, men att den antagligen skulle vara väldigt full. På något sätt fick han nys om att det skulle gå ett regionaltåg till Bremen, och regionaltågen dit stannar i Harburg, så vi skyndade oss tillbaka till stationen för att komma med det. Vi lyckades komma på det, och även detta tåg var tämligen överfullt, som allt annat som gick just då!

Summa summarum så tog det 3,5 timmar istället för 40 minuter att ta sig från Ikea hem, vilket innebar att jag fick skippa kvällens träningspass för att hinna fixa ett par inlämningar som skulle in senast midnatt.

I vilket fall var det spännande, och vi fick lära oss mer om trafiksystemet i Hamburg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s