Bastun som inte blev av

Under några veckor har jag, Mikael och Lars pratat om att besöka den finska sjömanskyrkan i Hamburg för att få basta finländsk bastu. (För övrigt verkar alla språk utom svenskan använda det finska ordet sauna för badstuga, och verbet saunen finns dessutom inte i tyskan, knepigt!!). Vi samlade ihop ett stort nordiskt gäng; fyra svenskar, två finnar och en norrman och begav oss igår kväll till den finska sjömanskyrkan. På vägen dit passerade vi den svenska som låg i början på samma gata. Väl framme blev vi dock varse att kyrkan och bastun var stängda p.g.a. att de förberedde inför julmarknaden som de skulle öppna om en vecka, och bastun skulle inte öppna igen förrän i december.

Det var ju inte så mycket att göra åt.. Men den norska sjömanskyrkan låg precis bredvid den finska, så vi gick dit för att se hur det var där. De hade också stängt, men öppnade för oss och vi fick se hur de gjort i ordning för sin julmarknad som skulle öppna idag. Det var trevligt att träffa på massa gamla norrmän, och de bjöd oss på varsin pepparkaka (från Ikea). Vi tackade för besöket och gick tillbaka uppför gatan. Vi ringde på hos den svenska kyrkan med, för att se om vi kunde få se hur det var där med, men det kom tyvärr ingen att öppna. De skulle också öppna sin julmarknad idag. Det kanske är bäst att gå dit för att se om det finns någon julmust!

Vi hade alla ett par öl med oss, utifallomatt det skulle varit tillåtet att inmundiga det i bastun, så vi satte oss nere vid hamnen och drack dem. Sedan skulle Lars och Mikael iväg för att kolla på en lägenhet för resten av sin utbytestid, de fick den, gött för dem :D! Gunnar skulle iväg och möta sin kusin på flygplatsen, så kvar blev jag, Thomas, Valter och Otso. Vi gick till nå’n liten kvarterskrog för ett par öl, innan vi blev alltför hungriga och gick till Hard Rock Café för en hamburgare. Förvånande nog var det nästan svenska priser där, det kändes mycket ovant nu!

Det blev en bra kväll till slut, även om bastandet uteblev!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s