Första december

Så var äntligen julmånaden här! Det är svårt att tro, ute har det regnat, varit förhållandevis varmt och allmänt känts som höst idag.. I vilket fall var det ju dags att öppna första luckan i kalendern idag, den innehöll det här:

von Raven, från första luckan i kalendern.

von Raven, från första luckan i kalendern.

En pilsner vid namn von Raven. Efter att nu på kvällen ha druckit den, så kan jag ge den omdömet ”en vanlig pilsner”, varken bra eller dålig. Funkar säkert bra till lite ”tyngre” höst-/vintermat.

Nåväl, idag har jag också börjat med något som kallas för TANDEM, det innebär att två personer träffas, där den ena kan ett språk som den andra vill lära sig och vice versa. Jag hade funderat på det lite, men inte riktigt varit säker på om jag skulle testa det eller inte, men så pratade Vesko om det häromveckan, och sa’ att han ville lära sig svenska, så vi skrev in oss i TANDEM-programmet och började idag. Jag fick lära mig lite regler/mönster för vilka ord som oftast är av vilket genus och Vesko fick lära sig svenska alfabetet. Nästa gång ska jag förbereda lite vardagsord, spännande!

Därefter följde jag med Mikael till stadsdelen Eimsbüttel för att spela fotboll, med ett gäng tyskar varav en eller två hade någon kurs med Mikael. Det var riktigt skönt att få spela lite fotboll i vilket fall, och vi var välkomna att vara med kommande söndagar också!

Och nu tänkte jag avsluta dagen med ett julkalenderavsnitt!

2 tankar på “Första december

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s