Spännande helgstart

Igår fredag var vi ett gäng som skulle ut, så vi började med förfest några timmar, trevligt som vanligt.. Dock kände jag inte alls för att följa med ut se’n, men följde med ändå. Av någon anledning åkte vi till Gustav Radbruch Haus, studentboendet inne i sta’n som har fest på fredagskvällar, istället för direkt till Reeperbahn som var tanken. Där var det som vanligt, förvisso billig öl, men fullt, trångt, varmt, folk som röker inomhus.. Inte mitt favoritställe direkt med andra ord.. Nåväl, vi var några som höll oss mest i hallen på bottenplan istället för nere i festlokalen i källaren, så det var väl okej, men när klockan var dags att åka vidare till Reeperbahn var lusten och orken helt slut, så jag hängde på ett gäng andra som också var trötta och åkte hem till Harburg.

Idag däremot har jag försökt sitta med lite skolarbete, för att på eftermiddagen träffa Mikael och gå att käka och handla inför söndagen. När vi var och handlade hittade vi något väldigt spännande, som kändes väldigt tyskt, nämligen det här:

Adventskalender

Adventskalender

Det är alltså en adventskalender där varje lucka innehåller en 50-cl burk öl, 24 olika sorter.. Något otympligare kalender än vanligt och något tyngre att bära hem, men vi var ju tvungna att prova, då vi ändå är i Tyskland. Så nu får det väl bli en ölrecension om dagen fram till jul, antar jag :)..

Nåväl, försökte sitta med lite skolarbete igen efter det, men var egentligen alldeles för trött och höll på att somna hela tiden.. Då hörde Rui av sig och undrade om jag ville gå och kolla julmarknaden. Jag kollade på klockan och såg att hon var 20.30, och marknaden stänger 21, men det kändes ju ändå som en betydligt bättre idé än att sitta framför datorn och sova!

Nåväl, vi träffades vid marknaden och väntade även in Saad, som skulle komma. Sedan gick vi in på marknaden och köpte varsin glühwein, fast eftersom Saad inte dricker alkohol fick han ta en Kinderpunsch, den var väldigt fruktig för att vara glögg, men bakgrundssmaken var allt där.. Annars tyckte mina två sydliga vänner att det var konstigt med varmt vin, och det finns väl kanske inget riktigt behov av det i Portugal eller Marocko, kan jag tänka mig..

På vägen till marknaden hade Rui noterat att det var en portugisisk fest (eg. var det en julbasar) i ett församlingshem på vägen, så när marknaden stängde gick vi dit, det var riktigt trevligt ordnat faktiskt, det fanns massa portugisisk mat och fika, och underhållning. Eftersom jag ätit ganska mycket inte så många timmar innan så köpte jag inget att äta, utan nöjde mig med en öl, men fick smaka på en potatissoppa som smakade rökigt och var riktigt god, samt på en typ av fisk-potatisbulle, också gott!

När vi kom bestod underhållningen av musik, och många var uppe och dansade, men medan vi satt och åt/drack började en julpjäs, med massa barn. Den höll väl säkert på i trekvart, och jag förstod kanske fem ord totalt, med hjälp av den lilla spanska jag ännu minns.. Som tur var fick jag lite sammanfattningar av Rui då och då.. Stämningen var gemytlig ändå, och en bild därifrån får avsluta inlägget :)!

Portugisisk julteater i församlingshem i Harburg.

Portugisisk julteater i församlingshem i Harburg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s