Fjärde december

Idag har förhoppningsvis förkylningens värsta dag varit, det känns även så, så jag hoppas på det! Jag höll mig hemma från allt som inte var obligatoriskt, så det känns som att jag fick lite vila därigenom åtminstone. Dessutom fick jag för mig att boka in mig på skidresan till inomhusskidanläggningen i Wittenburg på tisdag, så nu måste jag bli bättre, samt skaffa termobyxor!

På kvällen efter tyskaundervisningen följde jag med ett gäng andra utbytesstudenter in till sta’n för att gå på julmarknad och dricka glögg. Det var nog den bästa hittills, anledningen till att jag tycker så kan vara att den smakade mer som svensk glögg än som tysk. Det sagt utifrån relativt små erfarenheter av tysk glögg, men utifrån det dataunderlag som jag hunnit samla in!

Jag dricker god glögg vid Jungfernstieg.

Jag dricker god glögg vid Jungfernstieg.

Väl hemma var det förstås dags för innehållet i dagens kalenderlucka:

Felsgold

Felsgold


Även idag var det en pilsner, en Felsgold Klassisch Herb. Den hade en lite tyngre smak, som passar bra till höst eller vinter.

Eventuellt får det bli en liten paus i kalendrandet, då mitt smaksinne verkar vara på lite nedgång för tillfället, men vi får se imorgon!

Imorgon sägs det att det ska bli storm här, men på yr:s prognos ser det inte så farligt ut, så vi får se vad som händer och fötter :)!

4 tankar på “Fjärde december

  1. Ser att du införskaffat dig ny mössa och halsduk, snyggt. Det behövs väl dessutom om vintern snart är i antågande…

  2. Var försiktig med ölen, tänk på den hälsobringande effekten och vad som kan hända om du står över en lucka. Kanske får hälsan gå före smaksinnet. Hur ser du på det? Det är ju inte varje dag det vankas surkål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s