Tredje december

Idag var det åter dags för PBL (problembaserat lärande) i nätverkskursen, och även idag slogs jag av vissas brist på koll.. Enligt den strukturen vi följer ska man i första steget (om fem minuter) reda ut begrepp så att alla i gruppen är införstådda med vad det egentligen står i texten. På tredje steget (steg två och tre är tio minuter vardera) frågar sig en gruppmedlem vad som egentligen menas med ett protokoll och hur man tar fram det. Till saken hör att uppgiften/problemet var att ta fram ett protokoll för nätverksöverföring över en gemensam buss. Då undrar man lite… Nåväl, allt-som-allt gick det väl bra till slut, men det blev lite taffligt när vi andra då fick försöka förklara att ”jomen, ett protokoll är en uppsättning regler för hur något fungerar.. att ta fram det är själva uppgiften..”.

Efter nätverkslektionerna var det äntligen lunch, och idag var det åter min favorit:

Potatismos, surkål och bratwurst med apelsinjos!

Potatismos, surkål och bratwurst med apelsinjos!

Därefter var det dags för ännu en föreläsning innan jag fick gå hem för att vila. Jag har nämligen blivit förkyld, det började komma igår kväll, och hade slagit ut imorse. Därav var det skönt att komma hem och ligga ner och spela lite gitarr, samt dricka lite kaffe innan det var dags för dagens sista ”pass”, ett övningspass där vi fick prova på ett FEM (Finita elementmetoden)-program och simulera resonansfrekvenser i en aluminiumbricka, det funkade rätt bra mot uppmätta värden från riktiga experiment faktiskt, så det var lite häftigt.

På kvällen var det förstås dags för dagens lucka:

En Paderborner Pilsener

En Paderborner Pilsener

Även denna dag var det alltså en pilsner, börjar fundera på om det finns något annat i kalendern.. Det var som syns Paderborner, den var rätt mild och nästan lite söt, men ändå smakrik. Den passade rätt bra med sin snälla framtoning som motvikt mot förkylningen.

2 tankar på “Tredje december

  1. Det känns fantastiskt att du har denna hälsodryck så väl tillhands en dag som denna, när du dels prövas av dina studier som av din hälsa. Självklart har väl sauerkraut, bratwurst och Kartoffelpüree också en helande effekt.

    • Ja, jag har hört att öl innehåller en del viktiga vitaminer och så, så det är säkert bra! Vitkål är ju rikt på C-Vitamin om inte annat, vilket enligt åtminstone en amerikansk studie visat sig ha dämpande effekt på förkylningssymptom. Likväl är ju apelsinjosen rik på denna fantastiska syra :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s