Nionde december

Idag var jag duktig och gick upp tidigt för att åka till skolan och göra veckans programmeringsövning med Louisa, den här veckan var det en modifierad mergesort som skulle kodas. Efter det kan jag konstatera att förkylningsseghet och kryptiska algoritmbeskrivningar på ens tredjespråk inte är världens bästa kombination, men som tur är har ju en av oss tyska som förstaspråk..

Nåväl, vi konstaterade vad som skulle göras och började implementera så långt vi hann, resten får väl bli vid lämpligt tillfälle i ett annat tidsuniversum, antar jag..

Därefter träffade jag Rui för att jobba på vår del inför morgondagens PBL-session i nätverkskursen, att konstatera hur man kan mäta prestanda i ett delat buss-nätverk. Vi satt egentligen 2-3 gånger så lång tid som man ska lägga på det, men ibland kan man ju få försöka vara lite ambitiös!

Därefter gick jag hem, lagade mat och åt, samt gjorde lite skolarbete faktiskt! Sedan var det dags för TANDEM-session nummer två, och idag valde Otso att ansluta sig till den tyska delen av det. Vi gick igenom prepositioner, dativ, ackusativ och genitiv. Bra repetition och lite nya grejer också (typ att knappt någon använder genitiv utan man ersätter det med en dativ-form istället).

Därefter var det förstås dags för svenskadelen, och idag gick vi igenom kroppsdelar, lite husord, samt neutrum, utrum och en snabbförklaring av hur svenskans två artiklar används.

Väl hemma igen var det dags för innehållet i gårdagens kalenderlucka:

Egger - ett österrikiskt premiumöl, om man ska tro burken!

Egger – ett österrikiskt premiumöl, om man ska tro burken!

Det var en burk Egger, den var mild men ändå fyllig, riktigt trevlig såhär på kvällskvisten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s