Nittonde december

Idag gick jag upp vid femtiden och duschade och åt frukost. Drack det sista kaffet från kaffemaskinen på ett tag, den sista görbilliga färskpressade apelsinjosen för ett tag och sådär.. Innan jag gick lämnade jag en liten överraskning till Fatih och hans flickvän, som kom igårkväll:

En liten julklapp

En liten julklapp

Det är så’na där havets frukter från Belgien däri :).

Sedan var det dags att bege sig. Vesko hade meddelat kvällen innan att han ville säga hejdå, så vi möttes utanför Lidl vid tjugo över sex för att säga hejdå och god jul helt enkelt. Därefter bar det av med S-Bahn mot Hamburg Hauptbahnhof, där gick jag in på DB-loungen, eftersom jag hade första-klass-biljett. Såhär såg det ut därinne, och jag fick en färsk croissant och en kopp kaffe, inte dumt!

Såhär såg det ut i DB-loungen!

Såhär såg det ut i DB-loungen!

Därefter var det dags att ta sig till tåget, ett tåg som såg ut som ett Öresundståg (fast det var dieseldrivet), så det var ju något av en besvikelse tyvärr, men första klass var spatiöst åtminstone!

Väl över på danska sidan serverades frukost, bestående av kaffe, vatten, bröd, smör, ost och sylt. Utöver att kaffet smakade a la USA, så var det riktigt bra!

I Köpenhamn hade jag nästan en timmes byte, så då passade jag på att äta lunch på McDonalds, inte så glamouröst, men de hade sittplatser i varje fall! Därifrån åkte jag sedan ett Öresundståg till Malmö för att byta till ett SJ3000 som körde sista delsträckan upp till Göteborg.

SJ3000-tåget som körde Malmö-Göteborg

SJ3000-tåget som körde Malmö-Göteborg

Väl framme i Göteborg kom Nina och mötte upp mig, och efter att jag köpt en kontoladdning åkte vi hem till henne för att lasta av min packning och äta lite. Till maten var det dags att testa dagens luckinnehåll:

En Felskrone Pilsener från lucka 19

En Felskrone Pilsener från lucka 19

En Felskrone Pilsener. Den smakade pilsner, har börjat lära mig hur det smakar nu..

Efter maten tog vi Grön Express hela vägen till Liseberg för att gå på Jul på Liseberg!

Nina på Korsvägen precis efter vi stigit av bussen.

Nina på Korsvägen precis efter vi stigit av bussen.

Vi gick runt därinne och kollade alla stånden. Nina hade lite julklappar kvar, som hon lyckades lösa därinne. Allt-som-allt var det väldigt mysigt, och det nya knattelandskapet hade de fått till riktigt bra. De hade även en jultomteverkstad inne vid påstigningen till Kållerado som var riktigt häftig.

Tyvärr blev det inte så jättemånga bra bilder i och med att det var mörkt och jag bara hade min telefon med mig som kamera, men ett par blev det i varje fall:

Skridskobanan

Skridskobanan

Ingången till rulltrappan upp på berget

Ingången till rulltrappan upp på berget

Efter vi kände oss klara åkte vi tillbaka hem till Nina, och gjorde oss iordning för att sova, då Nina hade sin sista praktikdag dagen därpå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s