Düsseldorf

Imorse vaknade jag alltså upp i Düsseldorf, en vacker stad längs Rhen. Eftersom hotellet hade en glashiss kunde jag ta en fin bild ut därifrån, då jag bodde på översta våningen.

Utsikt från hotellet.

Utsikt från hotellet.

Efter frukosten gav jag mig ut för att se sta’n, inne i centrum flöt ett mindre vattendrag (relativt Rhen).

En å/älv i centrala Düsseldorf.

En å/älv i centrala Düsseldorf.

Själva staden var väldigt vacker, och jag hittade en stor torgmarknad med diverse stånd, de flesta säljandes någon typ av livsmedel, antingen för direkt eller senare förtäring. Efter att ha sett de mer centrala delarna begav jag mig ner mot Rhen och hamnen.

En fin bro över Elbe!

En fin bro över Rhen!

Efter att ha gått fram och tillbaka en bit längs Rhen fick jag erbjudande om en ”all-inclusive”-tur på Rhen för typ 9€, vilket ju lät som ett riktigt kap! Dessutom kunde jag gå på båten direkt efter biljettköp (en halvtimma före avgång) och börja bli serverad, helt klart den prisvärdaste flodturen jag gjort än så länge! Själva turen gick uppför Rhen in i den så kallade Mediahamnen, där bland annat TV-tornet och en hel del mediaföretag låg belägna. Därefter gick båten tillbaka nedåt och visade lite bostadsområden.

Efter flodturen kändes det som att det var dags att äta, och jag bestämde mig för att restaurang Schwan som jag sett när jag gått genom gamla staden tidigare verkade bra. Jag hörde att de tre tyskorna vid bordet bredvid pratade om Uppsala universitet, så jag frågade om någon av dem studerat där, det hade de inte, men de diskuterade att göra ett utbyte i Sverige. Jag blev inbjuden att sitta vid deras bord istället, så fortsatte vi diskussionen. En av dem, som hette Lisa, hade varit i Sverige, men de andra två, som hette Diana och Joanna hade inte det. De läste på universitetet i Paderborn, men brukade åka till Düsseldorf på fina dagar, bara för att det var en fin stad. Under middagen fick jag veta att jag redan sett alla sevärdheter som Düsseldorf hade att bjuda.

Lisa hade en lista över Tysklands tre vackraste städer, i inbördes ordning:
1. Hamburg
2. Düsseldorf
3. München

De tyckte alltså att jag gjorde ett bra val som sökte Hamburg istället för Potsdam utanför Berlin i första hand.

Framåt slutet på eftermiddagen var det dags för den 23 minuter långa tågresan till Köln, den här gången i ett InterCity-tåg med den lägsta standard jag varit med om, plaststolar! Ganska långt ifrån de IC-tåg som har ICE-inredning. I vilket fall fick jag till en bild på Düsseldorfs centralstation:

Düsseldorf centralstation.

Düsseldorf centralstation.

Väl framme i Köln tog jag S-Bahn ut till hotellet och gick tidigt till sängs då jag var rätt trött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s