Frankfurt am Main

Då har jag tillbringat en heldag i Frankfurt am Main, även känt som Bankfurt eller Mainhattan i och med stadens många banker och skyskrapor. Till att börja med tog jag mig ut till ”gamla sta’n”, vilket egentligen bara är en fabricerad stadsdel som ska se ut som en gammal stad, men det har de förvisso lyckats rätt bra med.

Stort torg i gamla staden i Frankfurt am Main

Stort torg i gamla staden i Frankfurt am Main

Jag såg ett kyrktorn som såg intressant ut och begav mig i den riktningen:

Spännande kyrktorn och husbygge.

Spännande kyrktorn och husbygge.

Som man ser på bilden konstrueras alltså nya hus som ska se ut som gamla..

Väl framme såg jag att även denna kyrka hade ett utsiktstorn, betydligt lägre än det i Köln, så det kändes ju som att det inte skulle vara några problem att bestiga det…

Bredvid dörren till tornet

Bredvid dörren till tornet

…därför möts jag självklart av budskapet ”Beträd på egen risk” när jag köpt biljetten och ska gå in i tornet. Fast det fanns nog ingen direkt fara där utöver det vanliga att det gör ont om man skulle ramla i en trappa eller så..

Utsikt mot centrum

Utsikt mot centrum

Jag tog en del bilder däruppe, men de blev inte så bra eftersom det var lite disigt, men den här mot centrum till, med skyskrapor i bakgrunden var ändå helt okej.

Efter att ha klättrat ner igen tog jag en guidad båttur på Main, den var intressant, men fotona härifrån blev inte heller speciellt fantastiska.

Efter båtturen gick jag runt i olika delar av staden och gick längs båda sidor av Main, och det såg gött ut att ligga i gräset och sola.

Hur som helst så tröttnade jag efter ett tag, då staden kändes ganska själlös och tråkig, och tänkte att jag skulle åka ut till hotellet igen för att äta och ta ett bad. Det finns helt enkelt inte så mycket att se och uppleva om man besöker Frankfurt själv, är man flera kan man ju picknicka längs Main eller så. Hursomhelst gick jag förbi europeiska centralbanken på väg tillbaka till centralstationen.

Eurosymbolen utanför europeiska centralbanken

Eurosymbolen utanför europeiska centralbanken

Sedan åkte jag helt enkelt ut till hotellet och åt och badade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s