Stade

Idag var jag med Mikael och Ella i Stade, en fin liten stad i utkanten av hur långt man kommer västerut med terminsbiljetten.

Men först något kul som hände igår, vi hade nordiska mästerskapen i minigolf på minigolfbanan i Planten un Blumen. Norge (Lars) gav upp på walkover, då han hävdade att han behövde plugga. Så det var Sverige (jag), mot Finland (Otso, Mikael och Ella) som kvarstod. Trots hårt motstånd blev segern till slut blågul!

I varje fall, så är Stade en stad med 46 000 invånare, alltså som en större svensk småstad, men snarare som en liten by i Tyskland. I menyn på restaurangen vi åt på fanns ett uppslag med Stades historia, där fick jag lära mig att Stade var huvudsitsen för de svenska besittningarna Bremen-Verden en gång i tiden, och de spelade mycket på sin svenska historia i sina turistnäringsförsök.

Det var en vacker liten stad, med trevlig atmosfär och den ligger längsmed Elbe.

När vi kom tillbaka till Hamburg på kvällen gick vi på en strandbar vid Landungsbrücken, samt en bar med nå’t liveband på Reeperbahn. En riktigt bra början på helgen helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s